tiistai 5. helmikuuta 2019

Ensimmäinen työpäivä AktoStudiolla

Tosiaan, tutustuin jo eilen työmatkaani, joka on todella helppo. Tänään sitten lähdin työpaikkaa kohti klo.8.45, koska työt alkavat vasta 9.30. 

Aamu sujui ihan rauhallisin mielin, mutta metromatkalla meinasi hieman alkaa jännittämään. Sain jännityksen kuitenkin työmatkan aikana laantumaan, koitin vain miettiä, että kaikki menee varmasti hyvin.

Matka sujui ihan kuin olisin kulkenut sitä jo pidemmän aikaa ja olin sopivasti viittä vaille ennen työajan alkua AktoStudion edessä. Koitin muutamaa ovea, mutta ne olivat lukossa. Päätin odotella ulkona muutaman minuutin ennenkuin lähden soittelemaan perään. Sieltä sitten pian saapuikin niin iloisen oloinen mies, joka huikkasi jo kaukaa "Emma?". Olin menossa käsi ojossa miestä kättelemään, mutta tämä antoikin halauksen ja poskisuukot molemmille poskille (niinkuin usein etelässä on tapana). Pienen hetken iski suomalainen "missä mun henkilökohtainen tila on" - ajatus, mutta ei se kerennyt kauaa haitata :) Kyseinen mies oli siis yrityksen omistaja.

Heti aluksi pomo kertoi ensimmäisen tärkeän säännön, joka oli, että kahvitauko on klo.9.30-10.00. Siinä sitten mentiin ensin kahville ja paikalla oli jo eräs työntekijä, Miguel. Istuimme siinä kolmistaan kahvilla, he kyselivät hieman minulta asioita ja pomo esitteli videolta, kuinka on viikonlopun aikana rakentanut pojalleen heidän kodin takapihalle (joka oli puiston kokoinen), motocross- rataa. 

Jonkin ajan kuluttua saapui muitakin työntekijöitä ja kaikki olivat todella ystävällisiä ja mukavia. Sain useat halaukset ja poskisuudelmat heti alkuun. Työntekijöitä yrityksessä on yhteensä kuusi vakituista, mutta kiireellisinä aikoina työntekijöitä on sitten tarpeen mukaan enemmän.




Hommat alkoivat siinä sitten kahvittelun jälkeen. Pomo näytti minulle kuvat, millaiset tilaustyöt he ovat tekemässä johonkin uuteen kauppaan. Lisäilen myöhemmin kuvia, koska siis kyseessä ei todellakaan ollut mitkään tekniset piirrustukset, missä olisi ollut selviä mittoja yms. Tai ainakaan minulle ei niitä vielä näytetty enkä tajunnut siinä kohtaa sellaisia kyselläkkään.






Päivä meni nopeasti työn touhussa. Sain hommaksi liimata kontaktiliimalla melamiinireunanauhaa hyllyjen reunoihin. Lopuksi siistin reunat taltan avulla.







Ruokailun jälkeen sitten liimasin aina kaksi isoa levyä toisiinsa ja niitä kasattiin sitten päällekkäin useampi kappale ja laitettiin puristukseen. Sekään ei ihan mennyt niinkuin he olivat sen aluksi ajatelleet, koska sitten, kun olin kasan saanut tehtyä, he huomasivat, että puristimet eivät mahdukkaan pöytien väliin. Pinon päälle sitten kasattiin painoksi lisää levyjä ja siihen sai laitettua muutaman puristimen. Loppupäivä menikin siinä, että putsasin (märällä sukalla :D) liimaa, jota pursusi tietenkin koko ajan lisää ja lisää. Pomo lähti hieman aiemmin ja sanoi muille työntekijöille, että voin lähteä sitten, kun olen homman saanut loppuun. Jäi vähän sellainen käsitys, että pomo ajatteli liimantulon loppuvan melko nopeasti ja uskon, että hän ajatteli, että pääsen sitten lähtemään kotiin hieman aiemmin. Naureskelin jossain kohtaa, että mähän oon täälä koko yön näitä liimoja putsaamassa. Mutta pääsin sitten lähtemään silloin, kun työaika oikeasti loppuukin, eli klo.18.30.





Pomon kanssa katsottiin hieman koulupapereita, hän allekirjoitti learning agreementit ja käytiin vähän perehdytyskaavaketta läpi. Jäi kyllä oikein mukava fiilis yrityksestä ja sen työntekijöistä.

Työntekijät kyselivät paljon Suomen koulutusjärjestelmästä, koska tiesivät, että se on erilainen, kuin heillä. Kerroin heille sitten jonkin verran muutenkin Suomesta ja näytin muutamia kuvia tämänhetkisestä lumitilanteesta Suomessa. He naureskelivat ja olivat myös hieman järkyttyneitä lumen määrästä :D

Unohdin viedä heille salmiakit, jotka olin ostanut, mutta vien ne sitten huomenna. Saa nähdä mitä mieltä he niistä ovat, heh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti