tiistai 9. huhtikuuta 2019

Life is goood!

Viikossa taas kerinny tapahtua paljon! Mulla meinas täs jo ihan tulla surku puseroon ku alko harjottelun loppu lähestyä.. Mutta! Päätin sitte ehdottaa opettajalle, että mitäs jos jäisinki hieman pidemmäksi aikaa.. :D Opettajat keskustelivat asiasta ja olivat selvitelleet Erasmuksen rahoituksen jatkamista. Täälä päässä pomo Joao sanoi heti, että hänelle se sopii kyllä oikein hyvin jos jäisin pidemmäksi aikaa.

Tässä sitä ny sit ollaan, mulla jatkuu harjoittelu täälä Lissabonissa AktoStudiolla 24.5. saakka! :)) Oon niin ilonen asiasta ja tiedän, että tuun oppimaan täälä vielä tosi paljon.
Mun täytyy nyt sit tehdä täälä loppuun koulussa kesken jääneet suitsuketelineet, joista annan näytön täälä Lissabonissa samalla, kun annan näytön asiakaslähtöisestä valmistamisesta. Mun opettaja Jone tulee tänne 21.5 ja lähetään sit yhtä matkaa takasin Suomeen lauantaina 25.5. Onneksi otin keskenjääneet suitsuketelineet mukaan, niissä ei enää paljon tekemistä oo niin saan ne hyvin tehtyä kyllä tääläkin. 


Viime sunnuntai oli aivan mahtava päivä. Oltiin Pomon Joaon ja hänen vaimonsa Joanan luona Sintrassa grillijuhlissa. Sää oli hieno, ruoka todella hyvää ja meillä oli sielä oikein mukava porukka kasassa. Kaikilla oli hauskaa eikä oltais iltaa haluttu millään lopettaa, mutta maanantaina kuitenkin piti töihin, joten kahdeksan aikoihin illalla sit kaikki suuntas koteihinsa hyvillä mielin mukavan päivän jälkeen. :)

Sintrassa otetut kuvat on ottanut yksi virolaisista harjoittelijoista, Ave Saal. Hän on ammatiltaan valokuvaaja.








Joanan isällä on oma pieni lentokone, jolla tuli sitte lentelemään talon yläpuoelle :D


Töissä ollaan saatu jo kahdesta isosta hyllystä toinen valmiiksi. Hylly puhdistettiin reviver- nimisellä sekoituksella ja hammasharjalla. Normaalisti käytetään teräsvillaa, mutta nyt puhdistettiin vain hammasharjan avulla, koska hylly oli maalattu eikä maalia haluttu saada kokonaan pois. Maalaamattomat osat puhdistettiin reviverillä ja teräsvillalla.


Puhdistettu ja puhdistamaton





Reviver- sekoitus valmistetaan sekoittamalla näitä kahta ainetta 50-50 suhteella;




Puhdistuksen jälkeen pinnat pyyhittiin vielä paperilla, jotta ylimääräinen reviver saadaan pois. Tämän jälkeen pinnat käsiteltiin mustaksi värjätyllä shellacilla. Mustaa shellacia jouduttiin laittaa muutama kerros, jotta saatiin tarpeeksi peittävä lopputulos. Tässä välissä pinnat käytiin läpi pehmeimmällä teräsvillalla, ei kuitenkaan paljon hinkaten, jotta väri ei lähde. Haluttiin vain saada hieman mattamainen pinta ja pehmeä teräsvilla auttoi myös siihen, että saatiin pinnasta tasaisempi, kun välillä meinasi hieman väripigmentit jäädä pintaan, joka sai pinnasta hieman karhean. Lopuksi vielä kerros normaalia shellacia ja viimeisimpänä vaha.




Jostain puuttui pieniä osia, jotka sitten tehtiin;








Välillä täytyy myös siivota! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti